Sökning: "content analyse"

Visar resultat 1 - 5 av 354 avhandlingar innehållade orden content analyse.

  1. 1. Utvecklingssamtal mellan chefer och medarbetare : undersökning av en samtalstyp i arbetslivet

    Författare :Maria Lindgren; tolkning i offentlig sektor och översättning danska och isländska Avdelningen för svenska; []
    Nyckelord :HUMANIORA; HUMANITIES; semiotics; semantics; Grammar; Lingvistik; critical discourse analyse; staff development talk; IR-profile; interaction; situational context; content; organisation; text; discourse practice; back-channelling; discourse pattern; conversational style; Linguistics; conversationalisation; syntax; Grammatik; semantik; semiotik;

    Sammanfattning : This dissertation is an investigation into Swedish “utvecklingssamtal”, i.e. a kind of annual, re-curring staff development talk. The investigation consists of four empirical analyses. LÄS MER

  2. 2. Rum, frirum och moral : En studie av skolgeografins innehållsval

    Författare :Lena Molin; Jan Öhman; Leif Östman; Brita Hermelin; Uppsala universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; Geography; Geography; didactics; curriculum space; morality; choice of content; curriculum theory; selective traditions; national curriculum; syllabus; fundamental values; democracy; citizenship education; upper secondary school; Geografi; Social and Economic Geography; Kulturgeografi;

    Sammanfattning : This thesis, Space, Curriculum Space and Morality, focuses on the two roles of the school, i.e. developing identities and transmitting knowledge. The latest curriculum reform commissions the teachers to transform the fundamental values of the curriculum to the separate subjects. LÄS MER

  3. 3. Sensory Dynamics in Emulsion Products Differing in Fat Content

    Författare :Karin Wendin; Chalmers tekniska högskola; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; microstructure; smell; texture; rheology; flavour; fat content; taste; sensory analysis; time intensity; ordinary differential equation; polynomial; emulsion products;

    Sammanfattning : Flavour, taste and texture are important qualities when purchasing food and the richness and smoothness of fat are desired properties for many individuals. However, fat is the major nutrition concern of many consumers. It is therefore important to be able to produce attractive products containing low amounts of fat. LÄS MER

  4. 4. Musikskap : musikstunders didaktik i förskolepraktiker

    Författare :Ylva Holmberg; Malmö högskola; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; Music; Didactic; Early childhood; Musikskap; musicship; actors; content; didactics; early childhood education; music education;

    Sammanfattning : Studiens syfte är att genom ett didaktiskt närmande beskriva och analysera musikstunder i förskolepraktiker. Studiens syfte är också att på en vetenskaplig grund spåra och utpröva begrepp som kan beteckna och fånga musikstundernas figuration, i detta fall en beskrivning av fenomenet som leder till ett didaktiskt begrepp. LÄS MER

  5. 5. Vilket svenskämne? Grundskolans svenskämnen i ett lärarutbildningsperspektiv

    Författare :Kerstin Bergöö; Malmö högskola; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; basic skills social literacies; compulsary school; content; democratic education; dialogue; experience; Karen Gallas; knowledge; language development; literature reading; mother tongue subjects; Olga Dysthe; Pedagogiska gruppen; subject didactics; teacher education;

    Sammanfattning : Which Swedish? Swedish as a school subject, from the perspective of teacher training describes how a group of future teachers of years 1 to 7 of the compulsory school relates to various concepts of the subject Swedish through three courses delivered at the School of Education. The study has the aim of firstly analyzing the students’ construction of the subject of Swedish as taught in school, and secondly to analyse teacher education in Swedish from an institutional point of view. LÄS MER