Sökning: "restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 27 avhandlingar innehållade ordet restaurang.

  1. 1. Att gestalta måltider – mise en place, dukning och servering : En metodstudie i servitörens hantverkskunnande

    Författare :Lars Eriksson; Åsa Öström; Gunnar Almevik; Mikael Wiberg; Örebro universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; tidsgeografi; estetik; restaurang; yrkeskunskap; hantverksforskning; metod; tyst kunskap; sinnliga bedömningar; uppmärksamhet;

    Sammanfattning : I restaurangbranschen har rationaliseringar tvingats fram och kunskap efterfrågas i mindre omfattning. Syftet med avhandlingen är därför att utveckla begrepp och pröva metoder för att återge och förmedla procedurer och göranden i hantverk för att därigenom visa vad som är servitörens yrkeskunskap. LÄS MER

  2. 2. To Be or Not to Be . . . : Brand Affiliation in the Hotel Industry

    Författare :Mats Carlbäck; Örebro universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; Hotel Industry; Hotels; Intangible Asset Value; Valuation; Consortia; Brand Value; Constructive Approach;

    Sammanfattning : A large proportion of any business’s value comprises intangible assets, and for many businesses a considerable part of these assets' value is attributable to brands with which businesses affiliate. In light of increasing affiliation of hotel properties with hotel chains and the increasing importance of branding in the hospitality industry, senior managers/owners should be aware of the importance of concepts such as brand equity and brand value and, better yet, incorporate them into their strategic decision-making processes. LÄS MER

  3. 3. The "ity" factor in hospital meals : Performing, experiencing, and understanding hospitality within the hospital frame

    Författare :Ann-Sofie Jonsson; Åsa Öström; Inger M Jonsson; Maria Nyberg; Erwin Losekoot; Örebro universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; older patients; hospital; hospitality; mealtime experiences;

    Sammanfattning : The overall aim of this thesis was to explore how the notion of hospitality could be used as a perspective to understand the meal provision within a hospital frame. Of interest was how patients (>65 years of age) experience their mealtimes together with perspectives from the ones serving the meals. LÄS MER

  4. 4. Food - traditions and thinking : focus group interviews with women from Bosnia-Herzegovina and Somalia

    Författare :Inger M Jonsson; Örebro universitet; []
    Nyckelord :Culinary Arts and Meal Science; Måltidskunskap; SOCIAL SCIENCES; SAMHÄLLSVETENSKAP; Måltidskunskap; Culinary Arts and Meal Science;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Måltidsgörarens utmaningar : komplexiteten i det medvetna måltidsgörandet

    Författare :Cecilia Magnusson Sporre; Inger M. Jonsson; Marianne Pipping Ekström; Håkan Jönsson; Örebro universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; etisk reflektion; FAMM; gastronomisk diskurs; gastronomisk utbildning; komplexitet; medveten måltid; mjuka värden; offentlig måltid; Måltidskunskap; Culinary Arts and Meal Science;

    Sammanfattning : I denna avhandling synliggörs måltidsgörarna, en omfångsrik grupp med skilda kompetenser och yrkesprofessioner. Det gemensamma är att alla är delaktiga i måltidsgörandet genom planering, tillagning och service av måltider serverade i olika verksamheter. LÄS MER