Sökning: "nutrition smärta"
Visar resultat 1 - 5 av 8 avhandlingar innehållade orden nutrition smärta.
1. Vara steget före : Bedömning av patienters smärta, näringstillstånd och hudkostym
Sammanfattning : Det övergripande syftet var att beskriva och jämföra sjuksköterskors och undersköterskors bedömningar av patienters smärta, näringstillstånd och hudkostym samt deras uppfattningar om att använda bedömningsinstrument. Vidare att beskriva sjuksköterskors och undersköterskors uppfattningar om hur de bedömer patienters smärta, näringstillstånd och hudkostym. LÄS MER
2. Amputation for vascular disease. Prognostic factors for healing, long-term outcome and costs
Sammanfattning : General characteristics and outcome was evaluated in 177 consecutive patients who underwent a major amputation in a defined population. Smoking and diabetes lowered the mean amputation age. Healing failure at six months was seen in 24% of transtibial and in 11% of transfemoral amputees. LÄS MER
3. Assessments of well-being in caring of patients undergoing surgery for gastrointestinal cancer. Studies of nutrition, activities of daily living and health related quality of life
Sammanfattning : The aim was to study some aspects of patients´ well-being, related to nutrition, activities of daily living and health related quality of life, when undergoing major gastrointestinal cancer surgery. Chart documentations (N=45) of patients undergoing subtotal pancreatectomy were studied, and showed the patients' well-being to be affected, although it was not possible to fully evaluate the results of the assessments and the care given. LÄS MER
4. Elevers föreställningar om kroppens organ och kroppens hälsa utifrån ett skolsammanhang
Sammanfattning : Denna avhandling har fokus på 88 elevers föreställningar om vad som händer i kroppen då de äter en smörgås, dricker vatten och sväljer en värktablett. Sedan har jag studerat hur dessa föreställningar påverkar deras kunskaper vad det gäller kroppens fysiologi och deras ställningstagande i hälsofrågor. LÄS MER
5. Perioperative regimens for patients undergoing elective hip or knee arthroplasties
Sammanfattning : Background: Elective knee and hip arthroplasty are common surgical procedures. Improved anaesthetic and nutritional care has the potential of increasing patient satisfaction and reducing length of hospital stay (LOS). LÄS MER