Sökning: "mjölk"
Visar resultat 1 - 5 av 56 avhandlingar innehållade ordet mjölk.
1. Mjölk : en kulturanalys av mejeridiskens nya ekonomi
Sammanfattning : .... LÄS MER
2. Mjölk : en kulturanalys av mejeridiskens nya ekonomi
Sammanfattning : .... LÄS MER
3. Mjölk - en kulturanalys av mejeridiskens nya ekonomi
Sammanfattning : This dissertation is to be regarded as a contribution to the discussion about a "cultural economy". The aim of the study is to gain a perspective as to how a new economy can be shaped and take its place in everyday life, as well as identify the cultural values and ideas created in the process, by analysing the production and consumption of dairy products. LÄS MER
4. Den humana mjölkens lipaser : egenskaper och fysiologiska aspekter
Sammanfattning : I avhandlingen visas att: Human mjölk innehåller två lipaser. Det ena är ett serum-stimulerat lipas (lipoprotein lipas). Lipoprotein lipaser är enzymer som har en central roll i den normala katabolismen av de triglyceridrika plasma- lipoproteinerna. Lipaset har sannolikt inte någon fysiologisk funktion i mjölken. LÄS MER
5. Nutrition in the second year of life. Effects of different milk compositions on dietary intakes, growth and metabolism
Sammanfattning : In the diet for young children, whole cow´s milk is the major contributor of calories, protein and saturated fat, but it supplies little iron and polyunsaturated fat. Although several recommendations exist for the composition of formula, recommendations for the composition of milk for young children are lacking. LÄS MER