Sökning: "kött miljö"

Hittade 4 avhandlingar innehållade orden kött miljö.

  1. 1. Dietary change for sustainable food systems: Effects on climate, land use and health

    Författare :Elinor Hallström; Miljö- och energisystem; []
    Nyckelord :MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP; MEDICAL AND HEALTH SCIENCES; TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; health; nutrition; land use; climate impact; meat; Diet;

    Sammanfattning : Food production and consumption are key drivers of environmental pressures and essential factors in the promotion and maintenance of health. Production of food occupies more than 1/3 of global land areas and is estimated to be responsible for some 30% of global greenhouse gas emissions. LÄS MER

  2. 2. Sustainable nutrition: Opportunities, risks and uncertainties from environmental and health perspectives

    Författare :Elinor Hallström; Miljö- och energisystem; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP; MEDICAL AND HEALTH SCIENCES; disease; health; nutrition; land use; climate impact; Diet;

    Sammanfattning : Food production and consumption are key drivers of environmental pressures and are essential factors in the promotion and maintenance of health. Production of food occupies more than one third of global land areas and is estimated to be responsible for some 30% of global greenhouse gas emissions. LÄS MER

  3. 3. Styckares arbete : knivskarpt om hållbarhet

    Författare :Kjerstin Vogel; Jörgen Eklund; Roland Örtengren; KTH; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; Ergonomics; meat cutting; knife; knife sharpening; polishing; interactive; industry intervention; sustainability; profitability; change; yield; stress; RAS; Ergonomi; styckning; kniv; knivskärpa; polering; interaktiv; branschintervention; hållbarhet; lönsamhet; förändring; utbyte; stress; RAS;

    Sammanfattning : Styckares arbete är fysiskt ansträngande och kännetecknas av att vara utpräglat manuellt där den handhållna kniven är det viktigaste verktyget. Arbetet innebär enligt arbetsskadestatistiken hög risk för arbetsrelaterade skador och sjukdomar. LÄS MER

  4. 4. Digestion and Absorption of Sphingomyelin from Milk

    Författare :Lena Nyberg; Lund Medicin; []
    Nyckelord :MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP; MEDICAL AND HEALTH SCIENCES; Gastro-enterology; intestine; sphingolipid; ceramidase; sphingomyelinase; ceramide; Gastroenterologi;

    Sammanfattning : Sphingomyelin (SM) is a major component of mammalian cell membranes. Due to its widespread occurrence it is a dietary component, occurring mainly in milk, eggs, meat and fish. In the cell membrane SM was earlier considered to be only a structural element, which interacts with cholesterol and forms a system for bilayer stabilization. LÄS MER