Sökning: "ingredienser"

Visar resultat 1 - 5 av 15 avhandlingar innehållade ordet ingredienser.

  1. 1. Motivation och metoder. Två ingredienser i förbättringsarbete enligt Ständiga Förbättringar - Kaizen

    Författare :Clas Berling; Ergonomi och aerosolteknologi; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; motivation: participation: motivating factors; Total Quality Management: Kaizen; continuous improvements;

    Sammanfattning : Smågruppsverksamhet och ett systematiskt användande av förbättringsverktyg brukar räknas till förutsättningarna för en varaktig förbättringsprocess. Det räcker emellertid inte med att bilda grupper och utbilda i förbättringsverktyg, det måste finnas en motivation hos medarbetarna att vara aktivt delaktiga i förbättringsarbetet. LÄS MER

  2. 2. Folkliga fågelnamn : artnamn för beckasinfåglar i nordiska språk

    Författare :Rut Boström; Lennart Elmevik; Uppsala universitet; []
    Nyckelord :HUMANIORA; HUMANITIES; bird name; specific name; snipe species; dialect; etymology; semantics; dialect geography; ethnology; mythology; ethno-biology; classification; semantic category; naming process; fågelnamn; artnamn; beckasinfåglar; dialekt; etymologi; semantik; dialektgeografi; etnologi; mytologi; etnobiologi; klassifikation; sematiska kategorier; namngivning; Scandinavian languages; Nordiska språk; Nordiska språk; Scandinavian Languages; Dialektforskning; Name Care and Name Planning;

    Sammanfattning : Många dialektala artnamn för fåglar finns upptecknade vid dialektarkiven i Norden. Avhandlingen koncentrerar sig till artnamn för beckasinfåglar (enkel-, dubbel-, dvärgbeckasin samt morkulla) totalt ca 330 folkliga artnamn.De flesta namnen avser enkelbeckasinen, som p.g. LÄS MER

  3. 3. Powder Bed Structure and Imbibition - A Study of Spray Dried Dairy Powders

    Författare :Erik Börjesson; Livsmedelsteknik; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; powder bed structure; Imbibition; powder morphology; porous media;

    Sammanfattning : The formation of lumps during powder dissolution is undesirable in most cases. In a world where the use of dry products is increasing, incomplete powder dissolution and lump formation can for instance affect the color of a paint or the nutritional content of baby food. LÄS MER

  4. 4. The development of novel foods from Swedish pulses : Raw material composition and processing effects

    Författare :Ferawati Ferawati; Cornelia M. Witthöft; Susanna Kariluoto; Linnéuniversitetet; []
    Nyckelord :LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; legumes; pulse flour; functional properties; dietary fibre; folate; volatile compounds; cheese analogue; protein isolate; high-moisture extrusion; meat analogue.; Livsmedelsvetenskap; Food Science;

    Sammanfattning : A gradual shift towards a healthier and more sustainable diet with a higher quantity of plant-based products is suggested to be one of the most efficient ways to alleviate environmental pressure from the current food system. Pulses could play a crucial role in this shift due to the multi-faceted benefits they have on the environment and human health. LÄS MER

  5. 5. Nuclear Structure Studies near 208Pb and γ-ray Imaging Techniques

    Författare :Natasa Lalovic; Kärnfysik; []
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; nuclear structure; gamma-Ray spectroscopy; AGATA; isomeric decays; relativistic projectile fragmentation; Pb isotopes; nuclear structure; gamma-ray spectroscopy; AGATA; isomeric decays; relativistic projectile fragmentation; Pb isotopes;

    Sammanfattning : This thesis focuses on a high-resolution γ-ray spectroscopy experiment where the fragmenta- tion of a 208 Pb primary beam was used to populate even-mass nuclei around 208 Pb. It was conducted in 2012 using the Advanced GAmma-ray Tracking Array (AGATA) while it was placed at GSI Darmstadt, Germany. LÄS MER