Sökning: "holistiskt perspektiv"
Visar resultat 1 - 5 av 33 avhandlingar innehållade orden holistiskt perspektiv.
1. Dual Careers of Swedish University Student-Athletes : A Synthesis of Holistic Developmental and Ecological Approaches
Sammanfattning : The Swedish dual career (DC) system has a history of providing support at the gymnasium/upper secondary level since the early 1970s. Since 2012, there has been a call from the European Union to member states to develop a support provision throughout athletes’ DCs based on national research. LÄS MER
2. Ekonomisk styrning och organisatorisk passion : ett interaktivt perspektiv
Sammanfattning : Denna fallstudie handlar om ekonomisk styrning inom sjukvårdsverksamhet, där verksamheten utgörs av en vårdavdelning och dess personal. Studien fokuserar interaktionen mellan budgeten och de aktiviteter och personer som arbetar på lokal nivå i organisationen. LÄS MER
3. Sensorimotor function following anterior cruciate ligament injury : movement control, proprioception and neuropsychological perspectives
Sammanfattning : Background: The high incidence of anterior cruciate ligament (ACL) injuries in sports suggests an involvement of both biomechanical and neurocognitive risk factors. Athletes are constantly exposed to challenging sports scenarios, which are often characterised by high-intensity movements combined with a multi-stimuli environment and continuous psychological pressure. LÄS MER
4. Unga vuxna med en historia av uppförandestörning : En långtidsuppföljning med ett salutogent och ekologiskt perspektiv
Sammanfattning : This dissertation consists of a primary and a secondary study. The aim of the primary study is to follow-up a group of juveniles diagnosed with conduct disorder (n=351) into adulthood. The secondary study's aim is to question, clarify and attach the questionnaire SOC-29 to the salutogenic theory. LÄS MER
5. Måltidsgörarens utmaningar : komplexiteten i det medvetna måltidsgörandet
Sammanfattning : I denna avhandling synliggörs måltidsgörarna, en omfångsrik grupp med skilda kompetenser och yrkesprofessioner. Det gemensamma är att alla är delaktiga i måltidsgörandet genom planering, tillagning och service av måltider serverade i olika verksamheter. LÄS MER