Sökning: "hållbar utveckling bild"

Hittade 5 avhandlingar innehållade orden hållbar utveckling bild.

  1. 1. Planering och hållbar bebyggelseutveckling i ett energi- och klimatperspektiv

    Författare :Mats Johan Lundström; Göran Cars; Ulf Ranhagen; Kristina Nilsson; KTH; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; stadsplanering; kommunal planering; fysisk planering; stadsutveckling; bebyggelseplanering; urbana strukturer; energianvändning; energieffektivitet; energitillförsel; kommunikativ planering; rationell planering; planeringsteori; Uthållig kommun; klimat; hållbar; hållbar utveckling; Physical planning; Fysisk planläggning; Comprehensive planning; Översiktlig planering;

    Sammanfattning : ”Det kommunala planmonopolet” gör att kommunerna är viktiga aktörer i utmaningen att minska energianvändning och klimatpåverkan inom bebyggelse- och transportsektorerna, vilka står för en övervägande del av landets totala energianvändning. Den största potentialen i kommunernas planering och reglering av ny bebyggelse ligger i möjligheten att påverka bebyggelsens lokalisering och täthet, vilket har betydelse för resandets omfattning och val av transportsätt. LÄS MER

  2. 2. Insights in Lean values: Exploring links to sustainable development

    Författare :Anna Mårtensson; Kristen Snyder; Pernilla Ingelsson; Yvonne Lagrosen; Mittuniversitetet; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; Lean; sustainable development; organisational development; organisational culture; values; Lean; hållbar utveckling; värderingar; organisationsutveckling; organisationskultur;

    Sammanfattning : The Quality Management initiative Lean is a popular method used by organisations to engage in organisational development. The Lean philosophy is grounded in numerous values. The organisations must implement and apply these values to achieve the desired results. LÄS MER

  3. 3. Toward a more sustainable food system using public procurement

    Författare :Elvira Molin; Anna Björklund; Skoglund Wilhelm; KTH; []
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; procurement; food; sustainability; criteria; Environmental Strategic Analysis; Miljöstrategisk analys;

    Sammanfattning : Around 30 % of today's anthropogenic greenhouse gas emissions originate from the food sector. Food production is the lead cause of deforestation, biodiversity loss, depletion of fish stocks, and scarcity of fresh water. LÄS MER

  4. 4. Inter-firm relationships for sustainability : Incumbent firms and sustainability ventures

    Författare :Andra Riandita; Anders Broström; Raffaella Cagliano; Andreas Feldmann; Jonatan Pinkse; KTH; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; inter-firm partnership; sustainable entrepreneurship; incumbent firm; new venture; sustainability; partnership interaziendali; imprenditorialità sostenibile; imprese incumbent; nuova venture; sostenibilità; allianser; hållbarhetsorienterat företagande; entreprenörskap; hållbarhet; Industriell ekonomi och organisation; Industrial Economics and Management;

    Sammanfattning : The magnitude of global environmental and social challenges puts business firms under constant scrutiny. To address such challenges, incumbent firms initiate and manage partnerships with external organizations. LÄS MER

  5. 5. The Potential for Innovation in the Swedish Food Sector

    Författare :Märit Beckeman; Förpackningslogistik; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; Food manufacturing; packaging; retailer; innovation; supply chain; Sweden; collaboration; coopetition;

    Sammanfattning : The food sector in Sweden, comprised of retailers, food manufacturers and packaging suppliers, has been investigated, guided by two research questions: What does “innovation” mean to the different actors (i.e. LÄS MER