Sökning: "frukt"

Visar resultat 1 - 5 av 38 avhandlingar innehållade ordet frukt.

  1. 1. Fructus esculenti, quos, dissertatione diætetica, consentiente nobiliss. nec non experientiss. Facult. Medica ad Acad. Reg. Upsal. moderante ... Carolo von Linné ... Publico scrutinio subjicit. Johannes Salberg Holmiensis. In audit. Carol maj. d. XI. Junii. Anni MDCCLXIII. H. A. M. S

    Författare :Carl von Linné; Johan Salberg; Carl von Linné; Uppsala universitet; []
    Nyckelord :Dietetics; Food; Fruit; Grain; Nuts; Nuts; Fruit; Grain; Dietetics; Food; Dietik; Livsmedel; Frukt; Sädesslag; Nötter;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Frutetum Svecicum, quod, consens. experient. Facult. Medic. in illustri lycæo Upsal., præside ... Dn. Doct. Caroli Linnæi ... publico erudit. exam. modeste subjicit ... David Magn. Virgander, Smolandus. In audit. Carol. Majori die XXIII. Maji anni MDCCLVIII

    Författare :Carl von Linné; David Wirgander; Carl von Linné; Uppsala universitet; []
    Nyckelord :Fruit-culture; Gardening; Frukt; Sverige; Bärodling; Trädgårdsskötsel; Sverige;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. If I can taste it, I want it... : sensory marketing in grocery retail stores

    Författare :Johan Swahn; Åsa Öström; Micael Dahlén; Örebro universitet; []
    Nyckelord :detaljhandel; konsumentbeteende; marknadsföring; reklam; semantik; sensorik; sensoriska beskrivningar; SOCIAL SCIENCES; SAMHÄLLSVETENSKAP; Culinary Arts and Meal Science; Måltidskunskap; Måltidskunskap; Culinary Arts and Meal Science;

    Sammanfattning : Avhandlingen syftar till att undersöka hur man kan utveckla ett kognitivt baserat sensoriskt språk för olika produkter i detaljhandel och därefter använda det i marknadsföringen i butiksledet. Vidare undersökts om denna marknadsföring har någon effekt på konsumenternas val av produkt. LÄS MER

  4. 4. Antioxidant Capacity in Fruit and Vegetables -Cultivar Variation - Storage Conditions - Human Antioxidant Status

    Författare :Jessica Nilsson; Tillämpad biokemi; []
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; human plasma antioxidants; Brassica; strawberry; pea; cultivar; ABTS; FRAP; Total antioxidant capacity; TAC; Food and drink technology; Livsmedelsteknik;

    Sammanfattning : The health-promoting effects of fruits and vegetables have been extensively discussed during the past decade since epidemiologic studies have shown relations between increased intake of fruit and vegetables and decreased incidences of several chronic diseases. It has been suggested that antioxidants are a main contributors to the observed effects, for example by acting as scavengers of free radicals. LÄS MER

  5. 5. Dietary fat as an exposure in epidemiological studies. Observations in the Malmö Diet and Cancer cohort

    Författare :Iréne Mattisson; Internmedicin - epidemiologi; []
    Nyckelord :MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP; MEDICAL AND HEALTH SCIENCES; Absolute fat; cohort study; confounders; energy-adjustment; fibre; food groups; plant food; prospective study; relative fat; underreporting; Public health; Näringslära; epidemiology; breast cancer; Folkhälsa; epidemiologi; Nutrition;

    Sammanfattning : The aim was to explore the inherent meaning of total fat and to examine the associations between relative fat intake and postmenopausal breast cancer. Furthermore, the impacts of the alterations in dietary assessment routines are discussed. This thesis uses data from the Malmö Diet and Cancer study, a prospective cohort study. LÄS MER