Sökning: "fruit flavour"

Hittade 3 avhandlingar innehållade orden fruit flavour.

  1. 1. Fermentative hydrogen and methane productions using membrane bioreactors

    Författare :Julius Akinbomi; Högskolan i Borås; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; Encapsulation; Inhibition; hydrodynamics; hydrogen; methane; fruit flavour; Membrane bioreactor; Resursåtervinning; Resource Recovery;

    Sammanfattning : The role of energy as a stimulant for economic growth and environmental sustainabilityof any nation has made the focus on green fuels, including fermentative hydrogen (bioH2) andmethane (bioCH4), to be a priority for the World’s policy makers. Nigeria, as the most populousAfrican country, with worsening energy crisis, can benefit from the introduction of the bioH2 andbioCH4 technologies into the country’s energy mix, since such technologies have the potential ofgenerating energy from organic wastes such as fruit waste. LÄS MER

  2. 2. Oral contact allergy to carvone : with a focus on oral lichen

    Författare :Liv Kroona; Malmö universitet; []
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Avhandlingen undersöker karvon (l-karvon), ett mintsmakandearomämne, och hur kontaktallergi mot karvon yttrar sig. Karvonfinns framför allt i grönmynta/spearmint, men aromämnet kan ävenframställas ur limonen, ett citrondoftande parfymämne. LÄS MER

  3. 3. Sensory, attitudinal, and contextual aspects of the meal : health implications and connections with risk factors for coronary heart disease and obesity

    Författare :Erika Rapp [Nordin]; Åsa Öström; Inga-Britt Gustafsson; Judith Annett; Inger M. Jonsson; Mai-Lis Hellénius; Örebro universitet; []
    Nyckelord :Abdominal fat; Basic tastes; Bitterness; BMI; Coronary heart disease; Dietary fat content; Eating context; Food; HDL-cholesterol; Health promotion; Intervention; Meal; Perception; Preference; PROP; Beska; BMI; Bukfetma; Fetthalt; Grundsmaker; HDL-kolesterol; Hjärtinfarkt; Hälsa; Intervention; Mat; Måltidsmiljö; Preferens; PROP; Sensitivitet; Culinary Arts and Meal Science; Måltidskunskap; Måltidskunskap; Culinary Arts and Meal Science;

    Sammanfattning : Det övergripande syftet var att undersöka mat- och måltidsrelaterade faktorer som bidragande orsak till övervikt och hjärt-kärlsjukdom.I en sensorisk studie jämfördes individer som insjuknat i hjärtinfarkt med en frisk kontroll-grupp med avseende på preferens för mat med hög respektive låg fetthalt, smakkänslighet för grundsmakerna (surt, beskt, salt, sött, umami och metalliskt) samt det beska ämnet 6-n-propylthiouracil (PROP). LÄS MER