Sökning: "Preferens"
Visar resultat 1 - 5 av 22 avhandlingar innehållade ordet Preferens.
1. Sensory, attitudinal, and contextual aspects of the meal : health implications and connections with risk factors for coronary heart disease and obesity
Sammanfattning : Det övergripande syftet var att undersöka mat- och måltidsrelaterade faktorer som bidragande orsak till övervikt och hjärt-kärlsjukdom.I en sensorisk studie jämfördes individer som insjuknat i hjärtinfarkt med en frisk kontroll-grupp med avseende på preferens för mat med hög respektive låg fetthalt, smakkänslighet för grundsmakerna (surt, beskt, salt, sött, umami och metalliskt) samt det beska ämnet 6-n-propylthiouracil (PROP). LÄS MER
2. Making a Market out of a Welfare State : Swedish Local Politicians’ Perspectives on Elderly Care Marketisation
Sammanfattning : Market reforms have quite notably been used as a solution to increase the quality of public services and efficiency since the 1990s. Sweden has also introduced marketisation in the field of elderly care since 1992 to cope with increasing care needs while maintaining costs at a reasonable level. LÄS MER
3. If I can taste it, I want it... : sensory marketing in grocery retail stores
Sammanfattning : Avhandlingen syftar till att undersöka hur man kan utveckla ett kognitivt baserat sensoriskt språk för olika produkter i detaljhandel och därefter använda det i marknadsföringen i butiksledet. Vidare undersökts om denna marknadsföring har någon effekt på konsumenternas val av produkt. LÄS MER
4. Human-in-the-Loop Control Synthesis for Multi-Agent Systems under Metric Interval Temporal Logic Specifications
Sammanfattning : With the increase of robotic presence in our homes and work environment, it has become imperative to consider human-in-the-loop systems when designing robotic controllers. This includes both a physical presence of humans as well as interaction on a decision and control level. LÄS MER
5. Chefers användning av kommunikationsteknik
Sammanfattning : Under senare år har affärsmiljön för de flesta företag förändrats i snabb takt samtidigt som informations- och kommunikationstekniken genomgått en snabb utveckling. Den förändrade affärsmiljön kan tänkas förändra arbetssituationen för exempelvis chefer. LÄS MER