Sökning: "Natural minerals"

Visar resultat 1 - 5 av 202 avhandlingar innehållade orden Natural minerals.

  1. 1. Thin water and ice films on minerals a molecular level study

    Detta är en avhandling från Umeå : Umeå University

    Författare :Merve Yeşilbaş; Umeå universitet.; [2018]
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; water; ice; cryosalt; minerals; rocks; atmosphere; Dynamic Vapour Sorption; FTIR; cryo-FESEM; fysikalisk kemi; Physical Chemistry;

    Sammanfattning : Minerals in Earth’s crust and suspended in the atmosphere form water or ice films as thin as a few nanometers to as thick as a few micrometers, and beyond. Mineral-bound water and ice films in terrestrial systems (e.g. LÄS MER

  2. 2. Inter- and intracrystalline element distribution among iron containing minerals

    Detta är en avhandling från Uppsala : Acta Universitatis Upsaliensis

    Författare :Hans Annersten; Uppsala universitet.; [1972]
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; NATURAL SCIENCES; NATURVETENSKAP;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. The rocks and contact minerals of the Mansjö mountain

    Detta är en avhandling från Stockholm : Norstedt

    Författare :Harry von Eckermann; Stockholms högskola.; [1922]
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; NATURAL SCIENCES; NATURVETENSKAP;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Melting of minerals under the earth's lower mantle conditions

    Detta är en avhandling från Uppsala : Acta Universitatis Upsaliensis

    Författare :Guoyin Shen; Uppsala universitet.; [1994]
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; NATURAL SCIENCES; NATURVETENSKAP;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Nutritional Properties of Liquid Oats as Affected by Processing and Storage

    Detta är en avhandling från Lund University

    Författare :Huanmei Zhang; Lunds universitet.; Lund University.; [2007]
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES; Biotechnology; Antioxidants; Avenanthramides; Biological value; Iron absorption; Fatty acids; Processing; Minerals; Vitamins; Storage; Stability; Nutritional properties; Oats; Beverage; Bioteknik;

    Sammanfattning : The cholesterol-lowering effects of oats have led to an increasing interest in them on the food market. Liquid oats has emerged as a new way of consuming oats and has become a commercial product. LÄS MER