Sökning: "Matvanor"

Visar resultat 1 - 5 av 25 avhandlingar innehållade ordet Matvanor.

  1. 1. Kost och hälsa i marknadsföringen : en analys av system och processer i vilka våra matvanor formas : med betoning på livsmedelsannonsers spegling av kostideal och konsumtion 1950-85

    Författare :Ola Feurst; Stockholms universitet; []
    Nyckelord :Matvanor; Marknadsföring-- Livsmedel;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Dissertatio medica de nutrimento corporis superfluo, ut vera arthritidis caussa, quam, venia exper. Fac. Med. Ups. præside Joh. Gust. Acrel ... pro gradu doctoris, publico subjicit examini ... Albertus Julius Segerstedt, phil. magist. Suderm. in audit. Gust. maj. d. XV Decemb. MDCCLXXXVII. Horis a. et p. meridiem solitis

    Författare :Johan Gustaf Acrel; Albrecht Julius Segerstedt; Johan Gustaf Acrel; Uppsala universitet; []
    Nyckelord :Rheumatiod arthritis; Gout; Diet; Diet; Food habits; Gout; Artrit; Gikt; Kosthåll; Matvanor;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Mat, kropp och social identitet

    Författare :Anneli Liukko; Stockholms universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; Kroppsuppfattning; Kroppsvikt; Matvanor; Socialisation; Måltider;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Tänkande bakom val och användning av livsmedel : faktorer som medverkar till eller utgör hinder för förändring av matvanor

    Författare :Eva Svederberg; Pedagogik; []
    Nyckelord :SOCIAL SCIENCES; SAMHÄLLSVETENSKAP; SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; Education; health education; food and nutrition; blue collar workers; immigrants; contextual analysis; Sweden; Education; Pedagogik; SOCIAL SCIENCES; SAMHÄLLSVETENSKAP; health education; Pedagogy and didactics; didaktik;

    Sammanfattning : Avhandlingsarbetet fokuserar tänkande och handlande i förhållande till livsmedel som pedagogiska förutsättningar för förståelse av kostbudskap och näringsrekommendationer. Studiens syfte var att undersöka och beskriva hur tidigare erfarenheter framträder i människors tänkande och handlande i förhållande till deras val och användning av fettrika resp. LÄS MER

  5. 5. Drömmen om det goda livet : livskvalitet och matvanor i ett uppväxande industrisamhälle : Stocka sågverk 1870-1980

    Författare :Christina Fjellström; Umeå universitet; []
    Nyckelord :HUMANIORA; HUMANITIES; Working-class; food habits; fat; fiber; good life ; life-style; poverty-cycle; process of civilization;

    Sammanfattning : The object of this study, taken from an inter-disciplinary standpoint, is to examine how dietary habits of a population of industrial workers in an agrarian environment have changed during the last hundred years, from a qualitative rather than a quantitative point of view. Of particular interest is to ascertain the values which "the common man" has held regarding his dietary and food habits. LÄS MER