Sökning: "Jörgen Andersson"

Visar resultat 1 - 5 av 12 avhandlingar innehållade orden Jörgen Andersson.

  1. 1. Bilder av småföretagares ekonomistyrning

    Författare :Jörgen Andersson; Linköpings universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES;

    Sammanfattning : Utvecklingen av ekonomisk styrning och även den aktuella debatten inom området är till stora delar koncentrerad till stora företag. Under en seminarieserie om risker i samband med nyföretagande anordnad av Närings- och teknikutvecklingsverket (NUTEK) aktualiserades frågan om ekonomisk styrning i små och nystartade företag. LÄS MER

  2. 2. Image-processing for analysis of road user behaviour : a trajectory-based solution. Lic

    Författare :Jörgen Andersson; Trafik och väg; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY;

    Sammanfattning : [abstract missing].... LÄS MER

  3. 3. Secondary hardening in some low-chromium hot-work tool steels

    Författare :Jörgen Andersson; Chalmers tekniska högskola; []
    Nyckelord :TEKNIK OCH TEKNOLOGIER; ENGINEERING AND TECHNOLOGY; LEAP; coarsening; nitriding; SEM; TEM; vanadium; precipitation hardening;

    Sammanfattning : Low-chromium hot-work tool steels combine good heat conductivity with excellent tempering resistance. This property combination has made these steels ideal for die casting and extrusion. LÄS MER

  4. 4. Secondary hardening in some low-chromium hotwork tool steels

    Författare :Jörgen Andersson; Chalmers tekniska högskola; []
    Nyckelord :NATURVETENSKAP; NATURAL SCIENCES;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Regulatory pathways and virulence inhibition in Listeria monocytogenes

    Författare :Christopher Andersson; Jörgen Johansson; Debra Milton; Åke Forsberg; Claude Parsot; Umeå universitet; []
    Nyckelord :MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP; MEDICAL AND HEALTH SCIENCES; Listeria monocytogenes; PrfA; ActA; infection; molekylärbiologi; Molecular Biology;

    Sammanfattning : Listeria monocytogenes is a rod-shaped Gram positive bacterium. It generally exist ubiquitously in nature, where it lives as a saprophyte. Occasionally it however enters the food chain, from where it can be ingested by humans and cause gastro-intestinal distress. In immunocompetent individuals L. LÄS MER