Sökning: "Horticulture"

Visar resultat 1 - 5 av 54 avhandlingar innehållade ordet Horticulture.

  1. 1. Approaches for mitigating the environmental impact of greenhouse horticulture

    Författare :Karl-Johan Bergstrand; Sveriges lantbruksuniversitet; Sveriges lantbruksuniversitet; []
    Nyckelord :LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES;

    Sammanfattning : Greenhouse horticulture creates environmental issues of different kinds. Use of energy for heating and lighting and pollution by pesticides and nutrients are major known problems, but impacts on the landscape and light emissions from supplementary lighting have also attracted attention. LÄS MER

  2. 2. Microbial community dynamics in the phyllosphere of leafy vegetables

    Författare :Julia Darlison; Sveriges lantbruksuniversitet; Sveriges lantbruksuniversitet; []
    Nyckelord :LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES;

    Sammanfattning : Microbes interact with the phyllosphere creating a plant microbiota holobiont. From a food safety aspect the phyllosphere is especially important in leafy vegetables which are generally consumed raw. Plant-microbe interactions are complex, but well-known ecological concepts can be applied to explain the dynamics. LÄS MER

  3. 3. En blomstrande marknad : handelsträdgårdar i Sverige 1900-1950 med fyra fallstudier i Stockholms län

    Författare :Inger Olausson; Catharina Nolin; Sveriges lantbruksuniversitet; Sveriges lantbruksuniversitet; []
    Nyckelord :LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; HUMANIORA; HUMANITIES; SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; Hortikultur; Trädgårdsodling; Trädgårdshistoria; Trädgårdsekonomi; Agrarhistoria; Handelsträdgård; Trädgårdsnäring; Trädgårdsmästare; Herrgårdsträdgård;

    Sammanfattning : Avhandlingen syftar till att fördjupa förståelsen för handelsträdgårdarnas verksamhet och trädgårdsnäringens utveckling i Sverige under perioden 1900–1950. Den är ett bidrag till forskningen om den yrkesmässiga, kommersiella trädgårdsodlingens historia i Sverige efter industrialismens genombrott, vilket är ett eftersatt forskningsområde. LÄS MER

  4. 4. Genetic variation in resistance to fungal storage diseases in apple : inoculation-based screening, transcriptomics and biochemistry

    Författare :Masoud Ahmadi Afzadi; Sveriges lantbruksuniversitet; Sveriges lantbruksuniversitet; []
    Nyckelord :LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES;

    Sammanfattning : Apple is one of the economically and culturally most important fruit crops and has many health-related benefits. Apple production is, however, sensitive to several fungal diseases including blue mold, caused by Penicillium expansum. LÄS MER

  5. 5. Microbial status of irrigation water for vegetables as affected by cultural practices : agronomic aspects

    Författare :Mehboob Alam; Sveriges lantbruksuniversitet; Sveriges lantbruksuniversitet; []
    Nyckelord :LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES; LANTBRUKSVETENSKAPER; AGRICULTURAL SCIENCES;

    Sammanfattning : Human pathogens present in irrigation water can be transmitted to plants. Consumption of fruits and vegetables irrigated with pathogen-contaminated water can cause illness in humans. Leafy vegetables that are consumed fresh are particularly prone to cause such illnesses. LÄS MER