Sökning: "First order concepts"
Visar resultat 16 - 20 av 396 avhandlingar innehållade orden First order concepts.
16. Electron tomography analysis of 3D order and interfacial structure in nano-precipitates
Sammanfattning : Structural characterization is essential to understand the formation mechanisms of the nanostructures in thin absorber layers in third generation solar cells and amyloid protein aggregates. Since to the dimension of the precipitated structures is in nanometer scale, electron tomography technique in transmission electron microscopy (TEM) has been applied as a major tool to analyze the 3D order and distribution of precipitates using the electron tomography technique. LÄS MER
17. ”Mellanklass kan man kalla det” : Om tid och meningsskapande vid övergången från förskoleklass till årskurs ett
Sammanfattning : Avhandlingens syfte är att undersöka övergången från förskoleklass till årskurs ett och hur barn lär känna och skapar mening om vad skola och förskoleklass är. Detta görs genom att studera hur övergången från förskoleklass till årskurs ett markeras genom olika aktiviteter och de processer i vilka barn tillsammans med andra barn, lärare och kontext skapar mening kring övergången. LÄS MER
18. Ämnesliteracy i samhällskunskapsämnet : Ett ämnesspecifikt bidrag till ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt
Sammanfattning : This dissertation investigates teaching and learning in social studies, grades 7 to 9, in a linguistically heterogenous classroom. 26 % of the students have a foreign background, the same level as the average in Swedish compulsory school. LÄS MER
19. The language of passion : the order of poetics and the construction of a lyric genre 1746-1806
Sammanfattning : The subject of this dissertation is the construction of a lyric genre in academic poetics between 1746 and 1806, in handbooks and lectures by Ch. Batteux, J. A. Schlegel, J. LÄS MER
20. Utilising the Internet of Things concepts to improve the resource efficiency of food manufacturing
Sammanfattning : This thesis reports on the research undertaken to increase the sustainability of foodmanufacturing by reducing the solid Food waste generation, as well as Energy and Water(FEW) consumptions through applications based of Internet of Things (IoT) concepts. Theprimary objective of this research is to develop an IoT-based framework, which identifies andcollects the key data regarding FEW within food manufacturing. LÄS MER