Sökning: "Culinary Arts and Meal Science"
Visar resultat 21 - 23 av 23 avhandlingar innehållade orden Culinary Arts and Meal Science.
21. Sinnesupplevelsens estetik : vinprovaren, i gränslandet mellan konsten och vetenskapen
Sammanfattning : Can art express things that science can´t? Communicating experiences of wine attributes is one important part of the practical knowledge of professional wine tasters working in different contexts. From this point of view a central question arise concerning how common terms and concepts emerge and how they are communicated in the wine tasting situation. LÄS MER
22. Den arbetande gommen : vinprovarens dubbla grepp, från analys till upplevelse
Sammanfattning : Can art express things that science can´t? Communicating experiences of wine attributes is one important part of the practical knowledge of professional wine tasters working in different contexts. A central question concerns how common terms and concepts emerge and how they are communicated in wine tasting situations. LÄS MER
23. Att gestalta måltider – mise en place, dukning och servering : En metodstudie i servitörens hantverkskunnande
Sammanfattning : I restaurangbranschen har rationaliseringar tvingats fram och kunskap efterfrågas i mindre omfattning. Syftet med avhandlingen är därför att utveckla begrepp och pröva metoder för att återge och förmedla procedurer och göranden i hantverk för att därigenom visa vad som är servitörens yrkeskunskap. LÄS MER