Sökning: "SAMHÄLLSVETENSKAP Övrig samhällsvetenskap Måltidskunskap"

Hittade 2 avhandlingar innehållade orden SAMHÄLLSVETENSKAP Övrig samhällsvetenskap Måltidskunskap.

  1. 1. Family meal experiences : perspectives on practical knowledge, learning and culture

    Författare :Inger M. Jonsson; Inga-Britt Gustafsson; Marianne Pipping Ekström; Lotte Holm; Örebro universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; culture; children; education; family meal; family practice; food; experience; information; learning; practical knowledge; Culinary Arts and Meal Science; Måltidskunskap; SOCIAL SCIENCES; SAMHÄLLSVETENSKAP; Måltidskunskap; Culinary Arts and Meal Science;

    Sammanfattning : This thesis consists of four studies reflecting information and education on food and meals at different levels of society. The educational efforts are directed towards everyday family practices. LÄS MER

  2. 2. Måltidsgörarens utmaningar : komplexiteten i det medvetna måltidsgörandet

    Författare :Cecilia Magnusson Sporre; Inger M. Jonsson; Marianne Pipping Ekström; Håkan Jönsson; Örebro universitet; []
    Nyckelord :SAMHÄLLSVETENSKAP; SOCIAL SCIENCES; etisk reflektion; FAMM; gastronomisk diskurs; gastronomisk utbildning; komplexitet; medveten måltid; mjuka värden; offentlig måltid; Måltidskunskap; Culinary Arts and Meal Science;

    Sammanfattning : I denna avhandling synliggörs måltidsgörarna, en omfångsrik grupp med skilda kompetenser och yrkesprofessioner. Det gemensamma är att alla är delaktiga i måltidsgörandet genom planering, tillagning och service av måltider serverade i olika verksamheter. LÄS MER